Karamelllapos anan?szkr?mes s?tem?ny
sponsored links
Hozz?val?k:
A lapokhoz (20X20)
120 g cukor
100 ml tejsz?n
50 vaj
300 g liszt
100 g dar?lt di?
7 g s?t?por
1 toj?s
A gy?m?lcsp?phez:
400 g anan?sz
50 g cukor
1-2 kan?l rum (vagy rumesszencia)
50 g vaj
50 g ?tkez?si kem?ny?t?300 ml tej
400 ml tejsz?n
A tetej?re:
150 g feh?r csokol?d?
3 kan?l tejsz?n
Ek?sz?tj?k a lapokat: a cukrot add?g hev?tj?k, am?g megkaramelliz?l?dik. Nem kevergetj?k, el?g ha r?zogatjuk az ed?nyt. Ha m?r sz?p karamellbarna, hozz??ntj?k a tejsz?nt, a vajat ?s addig keverj?k, am?g a tejsz?nt?l hirtelen megdermedt karamell sz?pen elolvad. Kih?tj?k.
A lisztet ?sszekeverj?k a finomra dar?lt di?val, a s?t?porral, majd a toj?ssal ?s a tejsz?nes karamellel. Form?zhat? t?szt?v? gy?rjuk, f?li?ba tekerve 15 percig fagyaszt?ba tessz?k.
4 gomb?cc? osztjuk, lisztezett s?t??pap?ron nagyon v?konyra ny?jtjuk ?s m?retre v?gjuk. A lees? r?szekb?l lesz az 5. lap.
180 C fokra el?meleg?tett s?t?ben 5-7 perc alatt megs?tj?k. Vigy?zzunk, ne ?gess?k el.
A megtiszt?tott, felkock?zott anan?szt puh?ra f?zz?k a cukorral, majd alaposan leturmixoljuk. Hozz?adjuka rumot, a vajat ?s a tejben feloldott kem?ny?t?t, majd lass? t?z?n addig f?zz?k, am?g j?l bes?r?s?dik. Hidegre tessz?k, leh?tj?k.
A leh?t?tt gy?m?csp?pet ism?t botmixerezz?k, majd gyeng?den beleforgatjuk a kem?nyre felvert tejsz?nbe. Ha ?desebben szeretitek, akkor a tesz?nt porcukorral verj?tek fel.
Bet?ltj?k a lapokat, majd alaposan beh?tj?k ?s bevonjuk a csokival.
A tetej?re a csokol?d?t v?zg?z f?l?tt a tejsz?nnel, majd ha kiss? kih?lt, r??ntj?k a legfels? s?tem?nylapra.
M?snapig hideg helyen tartjuk.
Nagyon finom, puha, kiad?s desszert. Anan?sz helyett meg lehet pr?b?lni m?s gy?m?lccsel is.