Karamellkrémes mogyorótorta
sponsored links
Nem mondható szezonális gyönyörûségnek, de a karamellimádóknak az év minden percében aktuális egy szelet torta a kedvenc töltelékükkel.
Ezt a tortát rendszeresen sütöm, kisebb módosításokkal: elsõ alkalommal fordult elõ, hogy nem házi karamellkrémet használtam, de nem bántam meg. Nem olyan, mint az enyém, de nagyon jó: olyan igazi angol. Sûrû, ragadós, nagyon édes, benne apró kristályos szemcsékkel. Vajjal kevertem ki, hogy egyáltalán kenhetõ legyen. A másik különbség a korábbiakhoz képest, hogy nem apróra darált, lisztszerû mogyoró került a tésztába, hanem durvára vágott, mézben eltett formában használtam. Ettõl nem lett a tészta habos, magas, könnyû piskótaszerû, hanem masszív és tömött. A tetejére pedig tejcsoki helyett karamellás csoki került, mert karamellbõl sosem elég ...
Kánikulában készült, ezért nem volt könnyû bánni a krémekkel (mindegyik folyt jobbra-balra), de a végeredményen nem változtatott: összeállt és nagyon jó lett. Én is megjegyzem ezt az elkészítés szempontjából "könnyített" megoldást: vannak olyan jó minõségû, félkész hozzávalók, amibõl érdemes tartani egy-egy üveggel a spejzban.
Hozzávalók (23 centis sütõformához):
A tésztához:
7 tojás, szétválasztva ...