Karamellizált rizses hús csirkemellel
sponsored links
A recept Mautner Zsófia Gyere velem fõzni! címû könyvébõl való. Amit változtattam rajta az annyi, hogy csirkeszárny helyett, ami az eredeti receptben szerepel, csirkemellet tettem az ételbe.
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, só, frissen õrölt bors, 5 dkg vaj, 25 dkg kerek szemû rizs (megmosva, lecsepegtetve), 1 dl száraz fehér bor vagy vermut, 4 dkg reszelt parmezán, 1 csokor petrezselyem finomra aprítva, 3 dkg hideg vaj felkockázva, a tetejére kevés chilipehely
Elkészítése: egy nagy, vastag aljú , tûzhelyen és sütõben is használható lábasban felolvasztjuk a vajat. Amikor habzik,hozzáadjuk a csirkemell darabokat és mindkét oldalán addig pirítjuk õket (kb. 5 perc), amíg szép aranyszínûek lesznek és a bõrük enyhén karamellizálódik. Kivesszük a serpenyõbõl, egy tányérra tesszük és lefedjük. A lábasban maradt vajba ...