Karamellizált hagymás quiche
sponsored links
Kicsit meg vagyok zavarodva, nálunk ugyanis hosszú hétvége van, mert mindenki itthon van és ráadásul két napja vendégségbe járunk. Mindenhol finomságokat ettünk, tele pocakkal értünk haza, úgyhogy estére már szinte csak salátát tudtunk enni. Viszont most hozok egy szuper ötletet. Mi van abban az esetben, ha hozzánk jönnek. Szerintem egy pogácsa helyett gyorsabban elkészíthetõ és nem csak melegen tálalható, így bármikor megkínálhatjuk vele a hozzánk érkezõ vendégeket.
A pite formát a Cookori webshopról könnyen beszerezhtõ. Praktikus, mert alulról ki lehet emelni könnyen és ezáltal a szeletelést is megkönnyíti.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.
Karamellizált hagymás quiche
Hozzávalók 20 x 28 cm-es piteformához
a tésztához:
15 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt + kevés a nyújtáshoz
10 dkg fehér tönkölyliszt
12,5 dkg hideg vaj felkockázva
1 tojás
3 evõkanál víz ...