Karamellizált habos eper pirított mandulával
sponsored links
Gyerekkorom egyik kedvenc tavaszi desszertje volt a cukrozott eper. Imádtam amikor anyu vasárnaponként ebéd után mintegy meglepetésként behozta az asztalra. Már délelõtt elkészítette, hogy a cukor és az eper összeérjenek. Néha tejszínhab is került rá.. na az volt ám a kánaán.
Hozzávalók: 30 dkg eper, 10 dkg mandula, 1 doboz tejszín, 1 ek barna cukor.
Az epret jól megmossuk negyedeljük. A mandulát megpirítjuk a tejszínbõl pedig kemény habot verünk. Kis tálkák aljába mandulát teszünk, erre jönnek az eprek. Mehet még rá kis barna cukor illetve a tejszínhab. A tetejét megszórjuk barna cukorral, majd karamellizáló pisztoly segítségével a cukrot kissé megpirítjuk és már tálalhatjuk is.