Karamellizált fehér csokoládés pohárkrém mangóval
sponsored links
Tudom, tudom, itt most valamilyen epres vagy cseresznyés finomságnak kellene lennie, de a napokban jelentõs mennyiségû különleges csokoládéhoz jutottam némi félreértés után, ez a csoki pedig ennek a desszertnek az alapja. A fotó tavaly ilyenkor készült, a desszert a napokban ismét.
A recept akkor nem került fel ide, mert ennek a különleges csokoládénak a beszerzése igen nehézkes. Pont ez volt a félreértés alapja is, mondtam a barátnõmnek, ha már ott vagy a boltban, hozol fél kg-ot? Erre beállított egy 3 kg-os csomaggal, mert nem volt kisebb kiszerelés. Mondjuk lefeleztük a csomagot, de így is van 1,5 kilogrammnyi. Jajj....
Bár finom édes mangót sem olyan könnyû találni, de a Valrhona "szõke" csokoládéjának beszerzése még nehézkesebb, amit Dulcey néven kell keresni.(Itt)
Viszont egy kedves bloggerina kolléga, Zsuzsi szépen kikísérletezte, fehér csokiból hogyan is lehet ...