Karamellizált almás kakaós szelet
sponsored links
Karamelles-fahéjas párolt almaszeletek pihe-puha kakaós tésztán... Köszönet Gizinek a receptért!
Hozzávalók a karamelles párolt almához:
3-4 db alma
5 dkg margarin
4-5 ek. barna cukor
1 dl fehérbor
fahéj
Az almákat megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük. Egy serpenyõben karamellizáljuk a barna cukrot, ha már kezd folyós lenni, hozzáadjuk a margarint, kevés fahéjjal ízesítjük. Végül hozzáöntjük a bort, majd beletesszük az almaszeleteket és pár percig pároljuk. Ezután hagyjuk langyosra hûlni.
Hozzávalók a tésztához:
13 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 ek. kakaó
1 kk. sütõpor
1 kk. szódabikarbóna
15 dkg margarin
1 tk. vaníliakivonat
2 db tojás
1 dl tejszín
A sütõport, a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaóport összekeverjük, a margarint felolvasztjuk. A tojásokat robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral, belecsurgatjuk az olvasztott margarint. Hozzáadjuk a száraz anyagokat, végül beleöntjük a tejszínt, a vaníliakivonatot és elkeverjük. Egy kivajazott sütõformába simítjuk a tésztát, a tetejére rakosgatjuk a párolt almaszeleteket. Elõmelegített sütõben, közepes lángon kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A tortát tálalhatjuk a Gizi által javasolt öntettel: