Karamellizált alma krémleves
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg alma, 15 dkg cukor, 1 evõkanál vaj, 2 dl fõzõtejszín, õrölt fahéj.
Elkészítése: A cukrot egy edénybe szórjuk és közepes lángon karamellizálódni hagyjuk. Közben az almát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd a forró karamellre dobjuk és összekavarjuk. Hozzáadjuk a vajat, 2-3 percig pároljuk, majd az alma kb. 40 %-át egy kanállal kiszedjük, a többit pedig felöntjük 6 dl vízzel és 3-4 percig fõzzük. Levesszük a tûzrõl, botmixerrel turmixoljuk, felöntjük 1,5 dl tejszínnel, majd újból felforraljuk. A félretett almával, a megmaradt tejszínnel leöntve és fahéjjal megszórva tálaljuk.