Karamellizált alma
sponsored links
Tudom, hogy nem nagy szám, úgy egyébként, azt is tudom, hogy már az Andi is regélt róla, de nekem is van mondanivalóm:) Már csak azért is, hogy ne tûnjek el innen teljesen:) Egyébként meg annyira, de annyira finom. Mindenhez. És úgy nagyjából öt perc, na jó, lehet, hogy hat.
Szóval találtam néhány almát, ami már annyira fonnyadt volt, nyomorult, hogy a kukába kívánkozott volna, dehát én meg annyira sváb vagyok, hogy muszáj volt megmenteni õket, és azt hiszem, ennél szebb végük nem is lehetett volna.
Szóval néhány darab almát meghámoztam, feldaraboltam. Vastag öntöttvas serpenyõben vajat forrósítottam, addig, hogy picit megbarnuljon, ekkor beleszórtam az almákat, rászórtam egy csipet sót meg egy evõkanálnyi barna cukrot, és nagy lángon pirítottam. Lefogtam a kezemet, hogy ne kavargassam furtonfurt, akkor nem is törik, meg szépen karamellizálódik. Így is történt. Pont olyan finom és gusztusos lett, mint ahogy a képen látszik. Egyszerûen isteni. Aztán pont úgy folytattam, mint az ...