Karamellflan eperrel Anyák napjára&SAD 5. fordulóra
sponsored links
Mint azt a címben is jeleztem elõre, a most hozott édességem elkészítésének két célja is volt: Anyukám az elmúlt hosszú hétvégén volt nálunk, ezért elõre megköszöntöttem Anyák napja alkalmából + a Süss! Alkoss! Díszíts! játék 5. fordulójának beadási határideje is közeledett. Ez utóbbi játékra - aminek most Tücsök Bogár a háziasszonya - karamellás finomsággal kellett készülni, amit Anyu (és nem mellesleg én is! :-)) imád, ezért adva volt az ötlet: alkossak valami karamellásat.
Egy kedves barátnõm adott kölcsön nemrég egy vaskos süteményes könyvet, aminek a címe: "A sütés bibliája". Ebben a könyvben találtam ezt a receptet, ami rögtön megfogott több szempontból is: mert karamellás, mert istenien nézett ki a fotón, mert eperrel tálalták, mert elsõre nem igazán hittem el, hogy a hozzávalókból tényleg összeáll valami és muszáj volt kipróbálnom!
Jelentem, az alábbi recept abszolút rácáfolt a hitetlenkedésemre! :-))
Hozzávalók:
Egy gyûrû alakú, 1,5 literes sütõforma
250 ml cukor
500 ml fõzõtejszín
250 ml tej ...