Karamelles tiramisu Mars csokival
sponsored links
Igazi álomhétvége volt a gyerekeimnek, mikor péntek-szombat-vasárnap teszteltem három sütit a fõszerkesztõ Wichmann Anna felkérésére a Stahl Magazin csokis különszámába. Az egyik süti jobb volt, mint a másik, de e legütõsebb ez a karamelles tiramisu volt, ami - a lenti adag feleként - úgy fogyott el tíz perc alatt, hogy közben már szemrehányó tekintetek vizslatták az üres tálat - egyáltalán mi értelme volt ilyen keveset csinálni...?
A lágy és simulékony karamelles íz mellett a legjobb ebben a desszertben, hogy feleslegesen nem édes, nem érezni utána, hogy cukor folyik az ereinkben és egy hétig nem tudunk édességre nézni - én konkrétan mindennap el tudnám képzelni a reggeli kávém mellé pohárból kanalazva, ebéd utáni desszertnek vagy egy fárasztó nap végén kényeztetés gyanánt - nálunk örök darab lesz, fõleg, hogy a Nagyobb közölte, hogy a macaronok mellett eddig ez a top süti amit valaha csináltam. (!!)
Hozzávalók: ( 8-10 adag):
-a krémhez
5 dkg cukor
2 dl habtejszín
50 dkg mascarpone
- a karamellszószhoz
10 dkg cukrozott, sûrített tej ...