Karamelles bodzavirág szirup
sponsored links
Lassan kezdem úgy érezni, hogy az égiek nem akarják, hogy én olyan simán készítsek bodzavirág zselét. Tücsökbogár karamelles bodzaszörpje igencsak bizgatta a fantáziámat. (Most éppen a hûtõben érik, majd jön a beszámoló).
Úgy gondoltam miért ne ültethetném át az elképzelést zselébe. Az elképzelést tett követte, és én újra szirupot gyártottam a zselé helyett.
Hogy mi volt a bibi, mikor az elõzõ bodzavirág zselénél megismertem a buktatókat? Nagyon egyszerû, másik fajta zselésítõt használtam.
Az elkészítésnél szembesültem vele, hogy nincs itthon almám, ami ugye elég fontos a magas pektin tartalma miatt. Na gondoltam akkor lejjebb veszem a folyadék mennyiségét.
Gyönyörûen elkészítettem, üvegekbe szûrtem és vártam a megmaradt zselé zselésedését.
Hát az nagyon nem akart zselésedni. Gondoltam most aztán akkor sem fogok szirupot gyártani! Elmentem a boltba, vettem almát, lereszeltem. Felbontottam a már lezárt "zseléimet"(szirupokat), összeöntöttem egy lábasba és belereszeltem a megpucolt almát. Összeforraltam két percig, majd üvegekbe szûrtem.
Megint maradt egy kis tesztadag és jelentem még most sem lett belõle zselé.
Tehát bármennyire igyekeztem is, a karamelles bodzavirág zselé helyett, maradt a karamelles bodzavirág szirup.
Az íze amúgy mennyei, nagyon-nagyon bejön. Már alig várom a szörp beérését...