Karamell vodka
sponsored links
Karamell vodka |
Karamell vodka:
fél liter 37,5%-os vodka
125 ml víz
20 deka kristálycukor
1 ampulla vanília aroma
1 rúd vanília
A kristálycukrot egy kis lábosban lassan elkezdjük karamellizálni. Amikor szép aranybarna, felöntjük a vízzel és addig fõzzük, míg a cukor ismét teljesen elolvad. Ez kb. negyed óra, közben kevergetjük.
Teljesen lehûtjük, majd összeöntjük a vodkával, hozzáadva a vanília aromát, és beletesszük a vaníliarudat is.
Ennyi.
A receptet alchri blogján találtam, és nagyon köszönöm neki!
Nekem nem volt vanília aroma ampullám, hanem magam készítette vanília aromát használtam 1 teáskanállal, egyébként teljesen így csináltam. Az eredmény egy nagyon kellemes, nem túl édes likõr, ami ha még húsvétig érik, ettõl is finomabb lesz.
Alchri leírja, hogy eredetileg Sevillában ittak és vásároltak ilyen likõrt, és a sikerre való tekintettel kisérletezte ki az otthoni elõállítás receptjét. Jól tette, és én is továbbadom, hogy mások is kipróbálhassák.