Karamell fagyi /gép nélkül
sponsored links
Több fagyi receptem is van a blogon de ezzel az ízesítéssel most készítettem elõször!
Hozzávalók: 2 dl habtejszín, 1/2 dl tej, 3,5 dkg barna cukor, 2 db tojássárgája, csipet só.
Elkészítése: Tojássárgáját habverõvel fehéredésig vertem. Cukrot egy világos aljú edénybe /ez csak azért jó ha világos mert látjuk mikor már karamellizálódik/ öntöttem mikor szép barnára színezõdött akkor öntöttem rá a tejszínt, tejet pici sót és forrásig hevítettem .Ehhez kb. annyi idõre van szükség még a cukor az edény alján teljesen feloldódik. Levettem a tûzhelyrõl és óvatosan apránként adagolva a tojássárgájához öntöttem amit közben folyamatosan kevertem. Ezt a keveréket visszaöntöttem az edénybe és feltettem lassú tûzön folyamatosan keverve amitõl kissé sûrûbb lett, nem szabad forralni. Ezután hûtöttem majd mûanyag edénybe öntöttem és mélyhûtõbe tettem dermedni. 1/2 óránként átkevertem ezt 3x ismételtem és végül jött a kóstolás . Nagyon finom!
Forrás:innen
Hozzávalók: 2 dl habtejszín, 1/2 dl tej, 3,5 dkg barna cukor, 2 db tojássárgája, csipet só.
Elkészítése: Tojássárgáját habverõvel fehéredésig vertem. Cukrot egy világos aljú edénybe /ez csak azért jó ha világos mert látjuk mikor már karamellizálódik/ öntöttem mikor szép barnára színezõdött akkor öntöttem rá a tejszínt, tejet pici sót és forrásig hevítettem .Ehhez kb. annyi idõre van szükség még a cukor az edény alján teljesen feloldódik. Levettem a tûzhelyrõl és óvatosan apránként adagolva a tojássárgájához öntöttem amit közben folyamatosan kevertem. Ezt a keveréket visszaöntöttem az edénybe és feltettem lassú tûzön folyamatosan keverve amitõl kissé sûrûbb lett, nem szabad forralni. Ezután hûtöttem majd mûanyag edénybe öntöttem és mélyhûtõbe tettem dermedni. 1/2 óránként átkevertem ezt 3x ismételtem és végül jött a kóstolás . Nagyon finom!
Szép napos idõt jó fagyizást !