Karamell fagyi
sponsored links
Ez a fagyi nem paleó, még akkor sem, ha kókusztejszínt, és kókusztejet használunk az elkészítéséhez, ugyanis a varázs hozzávaló ez esetben a kókuszcukor, ami egyáltalán nem paleó alapanyag.
Ezt azért hangsúlyozom, mert sokan vannak akik akként kezelik. Egyelõre semmi megbízható forrás nincs arra vonatkozóan, hogy ennek a cukornak valóban alacsony lenne a glikémiás indexe, mint ahogyan az egyetlen tanulmány ami róla készült (és felleltem) ezt bizonygatja.
Ebben az esetben viszont teljesen mindegy, mert ebben a fagyiban tökéletesen betölti a szerepét amit kell. Ezáltal a cukor által válik az egyszerû vanília fagyi, amolyan retró hangulatot idézõ tejkaramella fagyivá.
Hozzávalók:
6 tojássárgája,
500 ml házi tejszín/ vagy min. 30%-os állati eredetû tejszín/,
100 ml házi tej /vagy zsíros bolri tej/,
6-7 ek. kókuszcukor,
1 rúd vanília magjai
Elkészítés:
Nincs más dolgunk, mint a hozzávalókat egy vastagfalú edényben nagyon lassú tûzön összemelegíteni, egészen forráspontig. Majd jól lehûtjük - ez fontos lépés fagyi gép használata esetén! - végül a fagyigépben kifagyasztjuk a masszát.
Én ezzel a fagyival neveztem Praliné Zsuzsi játékára, a részleteket, itt olvashatjátok: