Karalábés zöldségleves

2017-08-14

sponsored links

Ez a leves a nyaralásunkkor készült elsõsorban azért, mert kezdeni kellett valamit a csirke megmaradt farhátával és nyakával, másodsorban mert nagyon könynen és gyorsan elkészült. Harmadsorban pedig isteni finom is lett. :) Aki nem hiszi, ... :)



Karalábés zöldségleves

Hozzávalók (4 személyre): 1 csirkefarhát nyakával együtt, 2 nagy sárgarépa, 1 paszternák, 2 zsenge karalábé, 1 hagyma, 10 dkg cérnametélt, 3 evõkanál olaj, só, metélõhagyma.

Elkészítése: A konyhakész csirkefarhátat fõni tesszük annyi enyhén sós vízben, amennyi jól ellepi. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A  karalábét és a sárgarépát néhány percig dinszteljük a felforrósított olajon, majd hozzáadjuk a hagymát és a paszternákot is. Még néhány percig pirítjuk, majd beletesszük a csirkealaplébe, amibõl már elõzõleg kiszedtük a megfõtt farhátat. Felforraljuk, és addig fõzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Végül beletesszük a cérnametéltet, utánasózunk, és még 1-2 percig fõzzük. Megszórjuk aprított metélõhagymával, és tálaljuk.


Megjegyzés: A fõtt húst leszedegetjük a csontról, és vagy visszatesszük a levesbe, vagy felhasználjuk valamilyen más ételhez, pl. salátához. Mi a levessel ettük. 

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/08/k...

sponsored links

Keres?s