Karalábés zöldborsófõzelék
sponsored links
Amióta az eszemet tudom, ez a fõzelék a család nagy kedvence. Ha választani lehetett a "sima" zöldborsó- és a karalábés zöldborsófõzelék közül, akkor borítékolható volt, hogy utóbbira szavazunk. :) Mert elõbbit is nagyon szeretjük, de azért zsenge karalábéval egészen más. Én most rántott hús mellé készítettem, de jól illik natúr sültekhez, fasírthoz, vagy bármihez, amihez passzol egy finom fõzelék. ;)
Hozzávalók 4-6 személyre:
40 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
2 nagyobb karalábé
kis csokor petrezselyem
3 ek. olaj
2-3 ek. liszt
só
cukor (ízlés szerint)
- A meghámozott karalábét félbe vágjuk, majd 0,5 cm vastag hasábokra daraboljuk. Felengedjük annyi vízzel, ami bõven ellepi, kevés sóval ízesítjük és félpuhára fõzzük.
- Közben a borsót a felhevített olajon ledinszteljük. Kevés vizet aláöntve, fedõ alatt puhára pároljuk.
- A karalábét leszûrjük -levét felfogjuk- és a borsóhoz keverjük.
- Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, lehintjük liszttel és átforgatjuk.
- Állandó keverés mellett felengedjük annyi fõzõlével, hogy elérje a tetszõleges állagot. Felforraljuk, ha kell, kevés sóval és cukorral ízesítjük. Rántott hús, vagy natúr sültek mellé kínáljuk.
A receptet a Kifõztük januári számában is megtaláljátok. :)