Karalábés zöldborsófõzelék

2018-02-07

sponsored links










Amióta az eszemet tudom, ez a fõzelék a család nagy kedvence. Ha választani lehetett a "sima" zöldborsó- és a karalábés zöldborsófõzelék közül, akkor borítékolható volt, hogy utóbbira szavazunk. :) Mert elõbbit is nagyon szeretjük, de azért zsenge karalábéval egészen más. Én most rántott hús mellé készítettem, de jól illik natúr sültekhez, fasírthoz, vagy bármihez, amihez passzol egy finom fõzelék. ;)









Hozzávalók 4-6 személyre:
40 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
2 nagyobb karalábé
kis csokor petrezselyem
3 ek. olaj
2-3 ek. liszt

cukor (ízlés szerint)

  1. A meghámozott karalábét félbe vágjuk, majd 0,5 cm vastag hasábokra daraboljuk. Felengedjük annyi vízzel, ami bõven ellepi, kevés sóval ízesítjük és félpuhára fõzzük. 
  2. Közben a borsót a felhevített olajon ledinszteljük. Kevés vizet aláöntve, fedõ alatt puhára pároljuk. 
  3. A karalábét leszûrjük -levét felfogjuk- és a borsóhoz keverjük. 
  4. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, lehintjük liszttel és átforgatjuk. 
  5. Állandó keverés mellett felengedjük annyi fõzõlével, hogy elérje a tetszõleges állagot. Felforraljuk, ha kell, kevés sóval és cukorral ízesítjük. Rántott hús, vagy natúr sültek mellé kínáljuk.















A receptet a Kifõztük januári számában is megtaláljátok. :)
 

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s