Karalábés tészta mángolddal
sponsored links
Villámrecept, melybe beleraktam a kertben fellelhetõ összes használható zöldséget. Vagyis összesen kétfélét: a karalábét és a mángoldot. Ez van, no, paradicsomra és társaira várnunk kell még. A mángoldról annyit, nem ördögtõl való és nem is fura az íze, csak sajna kevés van belõle, mindössze három palántát ültettem el próbaképp (ebbõl egy megmakacsolta magát). Aki nem tud rá lelõhelyet, simán használhat helyette spenótot is.
Karalábés tészta mángolddal (1 személyre)
10 dkg száraztészta (farfalle, penne, fussili, amit aaaakartok)
2 kisebb karalábé
8-10 levél mángold
1 evõkanál vaj
1 evõkanál olívaolaj
1 nagy gerezd fokhagyma
só
feketebors
A tésztát kifõzzük. Ezalatt az aprított fokhagymát kis lángon megfuttatjuk a vajon és olívaolajon. Hozzáadjuk a meghámozott és apró kockákra vágott karalábét, fedõ alatt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, pici vizet öntünk alá. Mikor szinte puha, rádobjuk a megmosott, félbevágott mángoldeveleket is. Szinte azonnal összeesik, de nem bánkódunk, finom lesz így is. Mehet bele a tészta és tadáám, ehetünk! Tejszínnel, sajttal is felturbózható, én ezeket igyekszem kihagyni mostanság. Legközelebb kakukkfû is megy bele, teljesen passzol az ízvilágba.
Karalábés tészta mángolddal (1 személyre)
10 dkg száraztészta (farfalle, penne, fussili, amit aaaakartok)
2 kisebb karalábé
8-10 levél mángold
1 evõkanál vaj
1 evõkanál olívaolaj
1 nagy gerezd fokhagyma
só
feketebors
A tésztát kifõzzük. Ezalatt az aprított fokhagymát kis lángon megfuttatjuk a vajon és olívaolajon. Hozzáadjuk a meghámozott és apró kockákra vágott karalábét, fedõ alatt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, pici vizet öntünk alá. Mikor szinte puha, rádobjuk a megmosott, félbevágott mángoldeveleket is. Szinte azonnal összeesik, de nem bánkódunk, finom lesz így is. Mehet bele a tészta és tadáám, ehetünk! Tejszínnel, sajttal is felturbózható, én ezeket igyekszem kihagyni mostanság. Legközelebb kakukkfû is megy bele, teljesen passzol az ízvilágba.