Karalábés húsgombóc

2017-05-13

sponsored links

Hozzávalók:
2 nagyobb zsenge karalábé
30 dkg darálthús
1 cs. elõfõzött (tasakos)rizs
1 dl tejföl
1 ek. liszt
1 liter alaplé(lehet maradék húsleves, vagy kockából is)
1-2 ek. olaj
ételízesítõ/só
frissen õrölt bors
1 kicsi gerezd fokhagyma
1/2 fej hagyma
2 ek. szárított kapor (ha van friss, az még jobb)
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágom, és egy evõkanál olajon megfuttatom. A húst egy tálba teszem, hozzákanalazom a hagymát, mehet bele a tasakos rizs, ételízesítõ vagy só, frissen õrölt bors. Kézzel összedolgozom, és pingponglabdányi gombócokat formálok belõle. Kicsit félreteszem. A karalábét megtisztítom, szeletekre, majd kisebb kockákra vágom. Egy kevés olajon pici vízzel és ételízesítõvel lefedve párolom. Amikor már kicsit üvegesedik (nem kell neki sok idõ) akkor felöntöm forró alaplével, és beleteszem a gombócokat. Megszórom a kapor felével, majd lefedve addig párolom kis lángon, míg a gombócok meg nem fõnek. Érdemes egyet kivenni és kettévágni, az a biztos. Ha már megfõtt minden, akkor egy tejfölös habarást öntünk a lábosba, elkeverjük, majd átforraljuk a karalábés húsgombócokat. Megszórjuk a maradék kaporral. Lehet tálalni.




Egészen kicsi gyerekkorom óta nagyon szeretem a karalábét, leginkább nyersen, de a belõle készült ételeket sem vetem meg. Egyik nagy kedvencem a töltött változat. Ez a mai verzió kicsit annak a lustább, egyszerûbb elkészítési módja. :-) Mivel valjuk be, a karalábé még mindig nem a legolcsóbb áron fut az üzletekbe, piacokon, így kicsit spórolhatunk a darabszámmal, ha nem bele töltjük a húsos masszát, hanem gombócként a tetejére ültetve fõzzük meg. Nekem nagyon ízlett!
Köszönet a Konyhatündlrknek, akik olyan sokan és sokféle módon elkészítették már, kedvet csinálva nekem is hozzá :-) Ez lett az én verzióm, kóstoljátok meg! :-)

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2017/05/ka...

sponsored links

Keres?s