Karalábés hajdina, marinált gyömbérrel
sponsored links
Szóval megint hajdina (és karalábé)? Még akkor is, ha nemrég megkaptam, hogy ez csak amolyan madáreledel, rendes "férfiember" nem fogyaszt effélét :-). Persze ez csak tréfa volt egy ismerõsöm részérõl! A hajdina ízletes, rendkívül tápláló, egészséges, remek alapanyag, változatos módon elkészíthetõ, nem véletlen hát, hogy megint készítettem belõle valami finomat.
A gyömbérrel érdemes kezdeni, hiszen ennek, hûlnie, érnie kell. Az a legjobb, ha mondjuk elõzõ nap, vagy este készítitek el. A gyömbért megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy kisebb lábosban vizet és ecetet forralunk, melybe mustármagot, egész borsot, sót és kevés cukrot teszünk. Ha felforrt, ráöntjük a gyömbérre, hagyjuk kihûlni, majd hûtõbe tesszük.
A hajdinát csészével kimérjük, egy lábosban szárazon pirítani kezdjük, dupla mennyiségû vízzel felöntjük. Sózzuk, és idõnként megkeverve puhára fõzzük. Amíg elkészül, hozzáláthatunk a karalábé elkészítéséhez is. A zöldséget ...