Karalábéleves grízgaluskával
sponsored links
Hozzávalók:
1 karalábé, 2 sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, pár szem bors, só, tejföl, 1 tojás, gríz (búzadara)
Elkészítése:
A karalábét, a sárgarépát és a hagymát meghámozzuk, a karalábét kockára, a sárgarépát karikára vágjuk. A petrezselyemzöldet leöblítjük és felaprítjuk. Felforralunk 1 liter vizet, beletesszük a karalábét, a hagymát, a sárgarépát és a teatojásba zárva az egész borsot, felforraljuk és fedõ alatt, lassú tûzön kb. 15-20 percig fõzzük. Kivesszük a levesbõl a teatojást és a hagymát. Közben elkészítjük a galuskát. 1 tojáshoz kb. 1 borospohár gríz és egy kevés só szükséges. A tojásfehérjét egy ...