Karalábéleves
sponsored links
Mostanában egyre inkább ilyen nosztalgiás ételeket készítek, amiket a nagymamám meg az édesanyám fõzött régebb. Ez is olyan leves. Találgattam, hogy hogyan kéne elkészíteni, mit kellene beletenni ahhoz, hogy pont olyan legyen, mint amilyent gyerekkorunkban ettünk. Ez végül rántásos leves, de vékony rántást készítettem hozzá. Nekem most nem volt itthon, de lehet hozzáadni sárgarépát is.
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 közepes karalábé,
- 1 nagy fej hagyma egészben,
- 2 marék rizs,
- ízlés szerint só,
- kevés rántás (2 ek lisztbõl, kevés pirospaprikával)
- petrezselyemzöld.
A karalábét meghámoztam és hasábokra vágtam, majd kellõ vízmennyiséggel feltettem fõni. Hozzáadtam a sót és a hagymát, majd félpuhára fõztem. Ekkor hozzáadtam a megmosott rizst, a petrezselyemzöldet és készre fõztem. Elkészítettem a rántást, majd hozzáadtam a leveshez és forraltam még kb. 5 percig.