Karalábéleves

2017-10-25

sponsored links

Ez a leves Turós Lukács Lányok, asszonyok szakácskönyve címû könyvébõl van. Egyszerûsége ellenére is nagyon finom. 


Karalábéleves

Hozzávalók 4 személyre: 2 õszi karalábé, 2 dkg zsír, 4 dkg vaj, 1 púpozott evõkanál liszt, 1 dl tejszín, 1 tojássárgája, 1 csokor petrezselyemzöld, 1,5 liter csontlé vagy húsleves, só, esetleg kevés ecet, valamilyen apró szemû száraztészta.


Elkészítése: A karalábét vékony csíkokra vágjuk (vagy lereszeljük a nagy lyukú reszelõn), és a felforrósított zsíron kevés víz hozzáadásával megdinszteljük. Felöntjük a csontlével, miután fölforrt, beletesszük a száraztésztát, és addig fõzzük, amíg a karalábé teljesen meg nem puhul. A vajból és a lisztbõl rántást készítünk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöld felét, felöntjük kevés forró levessel, simára kavarjuk, és a leveshez adjuk. Jól kiforraljuk, illetve megsózzuk. Tálalás elõtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, rámerjük a forró levest, és megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel. Ha szeretnénk, nagyon kevés ecettel igazíthatunk az ízén. 

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/10/k...

sponsored links

Keres?s