Karalábéfõzelék sült hússal
sponsored links
Megragadom az alkalmat és egyúttal bejelentem, hogy három hét szünetet tartok, mert szükségem van pihenésre. Remélem, hogy a rendszeres olvasóim továbbra is látogatják az oldalam, és az alkalmi olvasóim is vissza-vissza térnek.
Már i.e. (116-27) Plinius a korszakalkotó természettudós említi munkájában a karalábét, de káposztaként (pompéji káposzta), ez lehetett a karalábé õse. Már akkor hét féle káposzta volt. Azóta is megbecsült, de szerény zöldségünk. Egész évben használhatjuk, a húslevesbe nélkülözhetetlen, de fõzeléknek is elkészíthetõ és töltve is finom.
Hozzávalók: 4 adag
8 db zsenge karalábé, 3 ek. olaj, 2 dkg liszt (nem feltétlen fehér búzaliszt), 2 dl tejföl, cukor vagy gyümölcscukor fruktoz, zöldpetrezselyem, só, 60 dkg gömbölyû sertéslapocka (szelhetõ), 2 ...