Karalábéfõzelék sült csirkemájjal
sponsored links
Mostanában az az elhatározásunk, hogy igyekszünk keveset vásárolni a fõzéshez, ami van, azt használjuk. Nos, a kertben van még elképesztõ nagyságú karalábém:
és kérem, ilyenbõl van még vagy tíz!
Megmondom az õszintét, hogy kicsit ódzkodtam tõle, már azt gondoltam, hogy megy a komposztba, mert biztosan nagyon fás. De azért nekiálltam, megtisztítottam és láss csodát: puha, mint a vaj, egyszerûen nem hittem a szememnek, meg a késemnek... Hát mi legyen belõle? Hamar döntöttem: fõzelék.
A kurkumától ilyen szép sárgás
Megtisztítottam, igyekeztem egyforma kockákra darabolni. Egy negyed vajon megdinszteltem egy csokor petrezselyemzöldet, majd beledobtam a karalábét. Együtt dinszteltem, majd adtam hozzá egy kevés házi zöldségkrémet és felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje. Közben egy kétdecis fõzõtejszínbõl kivettem három kanállal, ebbe egy ...