Karalábéfõzelék
sponsored links
...az egészséges életmód jegyében! :)))
Nagyon egyszerû a recept, de egy pici csavarral.
Ugyanis csak így volt hajlandó megenni pici
korában a Királylány ezt a fõzeléket és annyira
megszoktam, hogy azóta nem is csinálom másképp!
Nincs nagy titok, a V-gyaluval (3,5 mm)
Julienne-re vágom a karalábét.
Julienne-re vágom a karalábét.
5 db nagy méretû karalábét legyalulok,
sózom és pici olajon párolni kezdem;
mehet rá vágott petrezselyem, pici cukor;
amikor puha, kevés tejben elkeverek
2 ek étkezési keményítõt
és felöntöm 1 liter tejjel.
2 ek étkezési keményítõt
és felöntöm 1 liter tejjel.
Nem kell több, mert állás/hûlés közben
sûrûsödik még a fõzelék!
sûrûsödik még a fõzelék!