Karalábéfõzelék bacon-chipsszel
sponsored links
Most pedig gyermekkorom egyik "réme" következik. Engem aztán tényleg ki lehetett volna kergetni a világból a karalábéval, minden formájától irtóztam! Jó idõnek kellett eltelni, míg megtanultam értékelni, és ma már nagyon kedvelem. Bár egész évben beszerezhetõ, én mégis mindenkit arra bíztatnék, hogy most érdemes vásárolni a piacon, ilyenkor a legízletesebb.
Ez a feltehetõen Észak-Európából származó zöldség mindössze egy-kétszáz esztendeje ismert nálunk. Hozzánk feltehetõen Észak-Németországból került, sokáig itthon is Kohlrabi-nak hívták. Késõbb megjelent formája a kalarábé, így fordul elõ Czifraynál is, de Simainál (1700-as évek vége) nem találtam rá utalást. Piacon járva próbáljuk meg a kisebb, közepesebb fejeket elõnybe részesíteni, tapasztalatom szerint mindig ízesebbek.
Hozzávalók (4 fõre):
4 zsenge, közepes fej karalábé,
8 szelet bacon szalonna ...