Karalábé és pulyka avagy Akcióban a roppanó finomságok
sponsored links
Tegnap ismét egy jól bevált, praktikus! módszer lett az alapja az ebédnek.
Általában azt mondom, hogy abból fõzz ami otthon van, ez igaz, de az is igaz, hogy van amikor az is elfogy. Na, akkor-ekkor megy az emberfia a boltba és megvesz mindent ami akciós.
Hát ez, és egy picit én alkottuk meg a tegnapit.
JOGHURTOS KARALÁBÉFÕZELÉK,
FÛSZERES-PAPRIKÁS PULYKARAGUVAL
Hozzávalók:
4 db zsenge karalábé (kb.1 kg)
2 szál szárzeller
1 nagy p. görög joghurt (400g)
1ek. liszt
1 csapott tk. kristálycukor
60 dkg pulyka felsõcomb filé
1db kaliforniai paprika (piros)
õrölt római kömény
kakukkfû
chili pehely (õrölt vagy cayenne bors)
só
olívaolaj
A kaliforniai paprikát felkockázzuk.
A pulyka felsõcomb filét, kis kockákra daraboljuk, õrölt római köménnyel, chili pehellyel és kakukkfûvel meghintjük, alaposan bemasszírozzuk, majd egy félóra pihentetés után, olívaolajon, szép lassan megpirítjuk.
Ezután megsózzuk, felöntjük 2 deci vízzel, amit kis lángon minimálisra forralunk; a forrás utolsó szakaszában (5 perc), beleszórjuk a paprika kockákat.
Közben a karalábékat megtisztítjuk és felkockázzuk, megsózzuk, majd egy nagy serpenyõben olívaolajon, szintén szép lassan roppanós puhára pároljuk, a szárzellert aprócska kockákra vágjuk és a karalábé közé szórjuk.
Amikor elértük a kívánt állagot (nem célunk, az indokolatlan ?szét puhulás?!), meghintjük 1 evõkanál liszttel, elkavarjuk, kicsit lepirítjuk, aztán felöntjük 1,5 deci vízzel, gyorsan kiforraljuk, visszagyengítjük a lángot alatta, hozzákeverjük a joghurtot, és összeforraljuk, de már ügyelünk arra, hogy ne forraljuk túl, nehogy kicsapódjon a joghurt.
Szerencsés esetben a zeller aprított levelével frissítjük, a pulyaraguval a tetején tálaljuk.
ui.: Ha ügyesek vagyunk, körülbelül egy idõben készülünk el, a fõzelékkel és a raguval.