Karalábé és csirke avagy A modern hagyományos

2018-03-06

sponsored links

Még nem vagyok megfertõzve, csak egy ici-picit gondoltam újra ezt a pompás kis fõzeléket.
Ami lényegében és csupán annyi, hogy sûrû, darabos, mártásszerû lett, amit a kanál nélkül is könnyedén fogyaszthatunk.















TEJSZÍNES KARALÁBÉFÕZELÉK,
   ROZMARINGOS CSIRKECOMBBAL
Hozzávalók:
60 dkg karalábé
15 dkg sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
2 ek. méz
2 dl tejszín
étkezési keményítõ (vagy liszt)
szerecsendió
petrezselyem zöldje
8 csirke felsõcomb (vagy 4 egész)
rozmaring
bors, só
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, a bõrük alá rozmaring levélkéket bújtatunk, majd sütõben (a szokásos módon) szépen megsütjük.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felaprítjuk, a karalábét és a sárgarépát felkockázzuk.
Kevéske zsiradékon üvegesre sütjük a hagymát, aztán hozzáadjuk a répakockákat, és a mézet, alaposan elkavarjuk, megsózzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd felöntjük vízzel. Az elsõ forrás után a karalábét is hozzáadjuk, és csak annyi vízben fõzzük puhára, ami épp ellepi.
Amikor a zöldségek roppanós puhára fõttek, tejszínnel és keményítõvel besûrítjük, tálalás elõtt egy jó adag, aprított petrezselyem zölddel frissítjük.
Mint az a fotón is látszik, NE a szokásos, bõ lével készítsük, ezt a fõzeléket, hanem inkább sûrû mártásszerû ragu legyen, ami késsel, villával, na és a rozmaringos csibecombbal is könnyen fogyasztható!




Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/03/...

sponsored links

Keres?s