Karalábé sárgarépával
sponsored links
Hozzávalók: 3 zsenge karalábé, 4 sárgarépa, 1 nagyobb vöröshagyma, 3 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 3,5 dl tej, 1 evõkanál citromlé, zsemlemorzsa, só, frissen õrölt bors. A tál kikenéséhez olaj.
Elkészítése: A megmosott és megtisztított karalábét és sárgarépát kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt nem teljesen puhára fõzzük, majd leszûrjük és hagyjuk kihûlni. Ezidõ alatt a megtisztított és apróra vágott hagymát a vajban megpároljuk, ízesítjük sóval és borssal, hozzákeverjük ?elõször- a lisztet, majd a tejet, amivel csomómentesre keverjük és kb. 2 percíg selymesen sûrûre fõzzük. Levéve a tûzrõl ebbe a mártásba keverjük a leszûrt és kihûlt zöldségeket és a citromlevet, majd ezt a keveréket egy kiolajozott formába öntjük, tetejét meghintjük zsemlemorzsával és elõmelegített sütõben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kissé kihûlni, majd kínáljuk.