Karalábé lepcsánka, mentás joghurtos mártogatóval
sponsored links
A mai étel nálunk elmaradhatatlan klasszikus, leggyakrabban persze burgonyásan készítjük. Kipróbáltuk már kelkáposztával, ezúttal azonban a karalábéra szavaztunk. A lapcsánka, lepcsánka, cicege eredete nem ismert. Nagyon sok verziója létezik, az ország valamennyi részén ismerik és készítik a legkülönfélébb neveken. Elõfordul magyar tócsi, tócsni, toksa, macok, gánica, matutka, görhöny, lapotyka, beré, berét alakban is.
Kell hozzá
4 közepes, zsenge karalábé,
2 tojás, liszt,
só, bors, metélõhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
kukoricaolaj a sütéshez.
A karalábét meghámozzuk, nyersen lereszeljük, majd ugyanígy teszünk a fokhagymával is. Beleütjük a tojást, mehet hozzá a ...