Karalábé lepcsánka, mentás joghurtos mártogatóval

2012-07-14

sponsored links


A mai étel nálunk elmaradhatatlan klasszikus, leggyakrabban persze burgonyásan készítjük. Kipróbáltuk már kelkáposztával, ezúttal azonban a karalábéra szavaztunk. A lapcsánka, lepcsánka, cicege eredete nem ismert. Nagyon sok verziója létezik, az ország valamennyi részén ismerik és készítik a legkülönfélébb neveken. Elõfordul magyar tócsi, tócsni, toksa, macok, gánica, matutka, görhöny, lapotyka, beré, berét alakban is. 

Kell hozzá
4 közepes, zsenge karalábé,
2 tojás, liszt,
só, bors, metélõhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
kukoricaolaj a sütéshez.

A karalábét meghámozzuk, nyersen lereszeljük, majd ugyanígy teszünk a fokhagymával is. Beleütjük a tojást, mehet hozzá a ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2012/07/kara...

sponsored links

Keres?s