Karalábé krémleves
sponsored links
Sokáig szerettem a töltött karalábét, a karalábé, a hús és a tejföl szuper kombó. Aztán összevesztem a disznóhússal. Utálom. Az ízét és a szagát is. Sokáig a karalábéval is haragban voltam, mert eszméletlenül ki tudok akadni a fás zöldségeken.
Magamtól nem is hiszem, hogy vettem volna karalábét. De aki zöldséget rendel, az néha ?kénytelen? olyan dolgokból is fõzni, amit önként nem rakna a kosarába. Ami végsõ soron tök jó, mert tágítja a horizontot.
Egy tálka krémlevesben összehoztam anyám töltött karalábéjának az ízét. szerintem király.
Hozzávalók:
- 2 kis karalábé
- fél hagyma finomra vágva
- 1 teáskanál olaj
- fél dm-es bio marhahúsleves kocka 3-4 dl forró vízben feloldva (vagy házi marha! alaplé)
- 0,5 dl tejszín
- só, bors
- levesbetét: kenyérkocka, sajt, tortillachips, a képen épp mozzarella van a levesben
- opcionális a tálalásnál: apróra vágott friss petrezselyem
A karalábét meghámozom, az alján különösen alaposan, az összes rész kuka, ami kicsit is fásnak tûnik (vagy át kell szûrni a végén!). A karalábét kis kockákra vágom. A felhevített olajon pár perc alatt üvegesre párolom a hagymát. Hozzáadom a karalábét és az alaplevet és addig fõzöm, amíg a zöldség megpuhul. Összeturmixolom, belekeverem a tejszínt. Megkóstolom, ha szükséges sózom, borsozom, és petrezselyemmel/sajttal/tortillachipsszel megszórva tálalom.
2 adag lesz belõle.