Karalábé fõzelék
sponsored links
Csak egy egyszerû fõzelék, ahogy én csinálom saját magamnak, mert a gyerekeim nem szeretik. Õk a karalábét csak nyersen eszik meg. Feltétként egy nagyon gyors pörkölt csirkemellbõl. Új karalábéból a legfinomabb.
Hozzávalók: (2 személyre elég ez az adag)
- 2 db nagyobb karalábé,
- 1 pici fej hagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- kevés olaj és vaj,
- só, bors, hajszálnyi pirospaprika,
- 1 kis doboz tejföl,
- 1 evõkanál liszt.
Elkészítés:
- A karalábét megtisztítom és kockára vágom, a vöröshagymát finomra és a petrezselymet is.
- Kevés olajon és pici vajon a hagymát megpárolom, majd ráteszem a karalábét, sózom és borsozom és a pirospaprikát is hozzáadom. Jól átforgatom, majd annyi vízzel öntöm fel (húslevessel is lehet), hogy épp ellepje.
- Amikor a karalábé puha, a tejfölt kikeverem a liszttel és egy kevés fõzõlével, majd ezzel behabarom a fõzeléket és a petrezselymet is hozzáadom. Jól átforralom és kész, lehet enni.
Ha ennél is gyorsabban kell elkészülni, akkor jó lesz rá egy kis sült virsli is, persze ha kapunk normálisat.