Karalábé fõzelék

2014-05-18

sponsored links

Csak egy egyszerû fõzelék, ahogy én csinálom saját magamnak, mert a gyerekeim nem szeretik. Õk a karalábét csak nyersen eszik meg. Feltétként egy nagyon gyors pörkölt csirkemellbõl. Új karalábéból a legfinomabb. 


Hozzávalók: (2 személyre elég ez az adag)

  • 2 db nagyobb karalábé,
  • 1 pici fej hagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • kevés olaj és vaj,
  • só, bors, hajszálnyi pirospaprika,
  • 1 kis doboz tejföl,
  • 1 evõkanál liszt.
Elkészítés:
  1. A karalábét megtisztítom és kockára vágom, a vöröshagymát finomra és a petrezselymet is.
  2. Kevés olajon és pici vajon a hagymát megpárolom, majd ráteszem a karalábét, sózom és borsozom és a pirospaprikát is hozzáadom. Jól átforgatom, majd annyi vízzel öntöm fel (húslevessel is lehet), hogy épp ellepje. 
  3. Amikor a karalábé puha, a tejfölt kikeverem a liszttel és egy kevés fõzõlével, majd ezzel behabarom a fõzeléket és a petrezselymet is hozzáadom. Jól átforralom és kész, lehet enni. 
Ha ennél is gyorsabban kell elkészülni, akkor jó lesz rá egy kis sült virsli is, persze ha kapunk normálisat.



Folytats a blogon ... vea-receptgyujtemeny.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s