karajszeletek zöldséges kuszkusszal
sponsored links
Azon kevés ételek egyike, amit mindenki megeszik a családban. Igaz, a kicsinek gondosan ki kell szedni a zöldséget a kuszkusz közül (az továbbra is fuji kategória), de hát nagyjából le lehet ültetni vele az asztal köré az emberket nagyobb érzelmi megrázkódtatások nélkül. Gyors és finom, jó alternatíva a karaj a hagyományos rántott húsra (azt én utálom), a kuszkusz a hagyományos rizsköretre (azt a férjem utálja), van benne zöldség, de nem feltûnõ mennyiségben (ezt a kisebbik fiam utálja), de nincs benne fõtt-sült-párolt zöldség (amit a nagyobbik fiam utál), csak nyers, amit meg szeret.
Na hát egyszerû dolog a fõzés nálunk, rögtön látszik. Meg hát válogatnak, mert megtehetik. :)
karajszeletek zöldséges kuszkusszal
- 60 dkg karaj (csont nélkül)
- kukoricaliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- fekete bors
- kakukkfû (ha van, 2-3 ág frissrõl lehúzva a levélkék, ha nincs, 1 tk szárított)
- 1 ek olívaolaj
- napraforgóolaj a sütéshez
- 2 dl kuszkusz
- 4 dl húsleves vagy forró víz
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 1 kaliforniai paprika
- 1 lilahagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek fehér balzsamecet
A vizet vagy levest (átszûrt, lezsírozott) felforralom, majd a kuszkuszra öntöm. Átkeverem, lefedem és pihentetm 15 percig.
Közben a lilahagymát nagyon finomra aprítom, leöntöm az ecettel. A paprikát is apró kockákra vágom, a petrezselyemzöldet finomr metélem.
A kuszkuszt, miután megpuhult, magába szívta a folyadékot, és kicsit kihûlt, villával átlazítom, meglocsolom az olajjal, majd hozzáadom az ecetes hagymát, paprikát és a petrezselyem zöldjét is. Villával átkeverem. Tálalás elõtt még megszórom petrezselyemzölddel.
A karajt lehártyázom, ujjnyi szeletekre vágom, majd alaposan kikloppfolom. A fokhagymát finomra reszelem, a kakukkfüvet a sóval finom porrá õrölöm mozsárban pár szem fekete borssal. A fûszereket elkeverem egy evõkanálnyi olívaolajjal, majd a karajszeletekre kenem, félreteszem pihenni fél órára.
Sütéshez napraforgóolajat hevítek egy nagyobb serpenyõben ujjnyi magasságban, kb 180 C fokra. A hússzeleteket kukoricalisztbe forgatom, alaposan a szeletekre nyomkodom a lisztet, majd lerázom a felesleget, és a forró olajban sütöm mindkét oldalukat 3-4 percig. Miután kisültek, papírtörlõre szedem õket, leitatom a felesleges zsiradékot róluk.
The post karajszeletek zöldséges kuszkusszal appeared first on flatcat.