Karajszeletek gyümölccsel és krumplipürével.
sponsored links
Egyik nagy kedvencem a hús és gyümölcs összepárosítása. A karácsonyi ünnepek egyik fõétele, nálunk mindig ebbõl a párosításból áll. Az elkészítése persze változó, mert vagy éppen a hússzeletekbe, szûzpecsenyébe töltöm bele a gyümölcskeveréket, vagy mint ebben a receptben, csak a hússzeletek mellé teszem a tepsibe a gyümölcsöt. Tavaly karácsonyra aszalt szilvával töltött pulykamellet sütöttem, így idén semmiképpen nem szeretném ismételni. Végül a Márton napra készült gyümölcsös sült libacomb adta az ötletet, hogy karajszeletekkel is elkészítsem. Igaz most a sült gesztenye helyett krumplipürével tálaltam. A hétvégén persze már készült egy kis kóstoló, de mivel nagyon szeretjük, így karácsonykor is mindenképpen az asztalra kerül. Még van birsalmám, így egyértelmû volt hogy az is szerephez jusson a mazsola, és az aszalt szilva mellett. Természetesen mindenki ízlésének megfelelõ gyümölccsel készítheti, a végeredmény mindenképpen nagyon finom lesz.
Hozzávalók:
6 szelet karaj
1 cs aszalt szilva
1 cs mazsola
2 db birsalma ...