Karajba zárt csülök

2014-03-21

sponsored links

Elõzõ bejegyzésben a húgoméknak készült Amerikai krémest magasztaltam, most pedig az akkori fenséges ebédet mutatom meg nektek. Sógornõm tollával ékeskedem, szerintem õ is örül neki, hogy ilyen sikert aratott ez a csülök alagút! Köszi Éva a receptet, sûrûn fogom készíteni!
Próbáljátok ki ti is! :)

 

Hozzávalók 1 rúdhoz:
  • 1 db csontozott füstölt csülök
  • 9-10 szelet karaj
  • 20 szelet bacon
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 evõkanál mustár
  • 30 g reszelt sajt
  • 2 tojás
  • liszt
A fotón két formát láthattok,
de csak mert a másik formában csirkemelles töltelék található. :)
Elkészítés:
  1. A csülköt elõzõ este vízben fõzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
  2. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
  4. A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hûtõbe tesszük.
  5. A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hûtõbe tesszük.
  6. Másnap a sütõt 180 fokra elõmelegítjük
  7. Az õzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
  8. Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
  9. Újra sajtot szórunk rá, majd az elõzõ nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
  10. Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
  11. Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.
  12. A nagy gáztepsibe helyezzük az õzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
  13. Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütõpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütõbe és a másik felét is pirosra sütjük.
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/03/ka...

sponsored links

Keres?s