Karaj és lilahagyma avagy Na, pá!
sponsored links
Tehát akkor, holnaptól szabadságra megyek, mint az már néhány éve teszem.
Idén, még az is szükségessé teszi, hogy holnap egy picikét felvágják a csuklómat...
Ez van.
Asszongyák 1-1,5 hónapig valószínûleg balkezes leszek, ez nem is baj, mert egyszer mindent ki kell próbálni.
Szóval nem tudom mikor jönnek az új Õrültségeim, de addig azért felelevenítek néhány régi gyöngyszemet, és ha lassabban is, de talán "raktárról" bedobok újakat is (ez nem ígéret).
Viszont ma még, az -ezt is el kell használni- kategória érvényesült.
PANÍROZOTT SERTÉSKARAJ,
LILAHAGYMÁS TÖLTELÉKKEL,
ÉS EZERMAGOS HAJDINKÁSÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
2 fej lilahagyma (kb. 15dkg)
10 dkg parasztkolbász
10 dkg sajt (most épp Gouda)
20 dkg hajdina
2 ger. fokhagyma
tök-, len-, napraforgómag
kakukkfû
rozmaring
só
a panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
A sertéskarajt felszeleteljük és kikloppfoljuk, megsózzuk; a lilahagymát félkarikákra vágjuk, a kolbász kis kockákra, a sajtot pedig szintén felcsíkozzuk, aztán szépen egységesen elosztjuk a hússzeleteken, kakukkfûvel ízesítjük, félbehajtjuk õket, majd a hagyományos módon bepanírozzuk és bõ olajban kisütjük.
A hajdinakását a rizshez hasonlatos módon készítjük el, egy picivel több vízzel, de a késõbbiekben is adhatunk hozzá vizet, míg eléri a kívánt puhaságot, rozmaringgal és két gerezd fokhagymával ízesítjük, illetve már az elején, különbözõ magokat szórunk bele ízlésünk szerint.