Karaj és hagyma avagy Mit nekem egészség

2018-01-02

sponsored links

Ugyibár holnapután lesz egy aprócska mûtétem, és ezáltal egy kis idõre minimálisra csökken, jobb kezem használhatósága, ezért ma éveleji készlet kisöprést tartottam...
Amikor nekiláttam egybõl éreztem, hogy a kezem egészsége érdekében, ma és holnap (holnap má csak finoman) fel kell áldoznom magam; megint.
Ahogy néztem hûtõkínálatát, megnyugvással vettem tudomásul, hogy csak egészségtelen dolgok vannak ott. 
Nomármostankérem! ez azért nyugtatott, mert akkor az egészséges dolgokat már meg ettem, tehát elõször a jókat fogyasztottam el. Ez dicséretre méltó! 
Oksa! ...de akkor mi legyen ezzel a sok, ganyé, mocsok, durva, egészségtelen cuccal, amik talán még a hûtõt is tönkre vágja? 
Ki kell dobni!
Ja! a serpenyõig ??















PÁCOLT SERTÉSKARAJ,
   KÉTHAGYMÁS-TÖKMAGOS RAGUVAL 
     ÉS RÓSEJBNIVEL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
4 ger. fokhagyma
2 fej vöröshagyma
4 ek. gyöngyhagyma (ecetes)
4 ek. tökmag
10 dkg kenyérszalonna
majoránna
bors, só
1 kg burgonya
A karajt felszeleteljük, gyengén megklopfoljuk.
A fokhagymát aprócska kockákra vágjuk, frissen õrölt borssal és majoránnával kiegészítve, olajos pácot készítünk, amibe legalább egy éjszakáig pácoljuk a karaj szeleteket.
A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és jó félórára hideg vízbe áztatjuk.
A hússzeleteket a pácból kivéve, egy serpenyõben szépen megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.
A hagymát félkarikára szeleteljük.
A szalonnát vékony kis csíkokra vágjuk és egy serpenyõben elkezdjük kipirítani a zsírját amikor kezd szépen ?könnyezni?, hozzáadjuk a tökmagot, majd egy perc múlva a hagymát is, megsózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük.
Amint a hagyma átforrósodott, belekeverjük a gyöngyhagymát, amit véletlen sem csepegtetünk le, sõt, ha kell, egy picikét a levébõl is adunk hozzá. Ennél a ?ragunál? a hagymát, nem pirítjuk meg, inkább a ?frissessége? legyen a domináló, és amennyire lehet õrizzük meg a roppanósságát.
A burgonyát leszûrjük és egy konyharuha segítségével alaposan leitatjuk róla a nedvességet, majd bõ olajban kisütjük; célszerû kisebb adagokban sütni, de ezt az edény mérete befolyásolja.
ha ügyesek vagyunk és van helyünk, dolgozzunk összehangoltan, és nagyjából egyszerre készüljünk el mindennel.






Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/01/...

sponsored links

Keres?s