KARAJ - Mustárkéregben sült karaj tormás coleslaw-val
sponsored links
Ebben benne van minden, amit jelenleg szeretek. A káposztasalátára még tavaly sikerült rákattanni, azóta gyakori vendég, ha már nagyon ununk minden mást, vagy épp csak valami majonézes salátát kívánunk. Filléres köret, hamar el is készül, friss is, szóval perfekt. Csirkével, hamburgerrel, hotdog-hoz ugye, meg akár mint most, rántott karajhoz, sültekhez is meg lehet próbálni szerintem. Az alap változat a káposzta + majonéz, és innentõl kezdve ismét ki mit akar a játék, vagy épp mi van kéznél, elég szabadon variálható. Próbáltam már retekkel, hagymával, most meg még épp a torma jutott eszembe hozzá.
A karajjal meg az utóbbi hetekben kísérletezek, majdnem minden vasárnap (Évi már unhatja vajon? :)
A legegyszerûbb ugye, ha natúr kisütjük. Bepácoljuk, pihentetjük, vagy épp csak sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt kész is. Mondjuk amennyire egyszerû, annyira meg is lehet szívni vele, ha valaki már sütött valaha is, tudja, hogy pikkpakk ki tud száradni.
A másik nagy csapat meg a rántott húsok, gondolom ezzel sem mondtam semmi újat.
Rántott húst evett már mindenki, az meg kis hazánkban inkább a malackaraj, mint a borjúcomb. Nincs is ezzel semmi baj, olcsóbb, és a panír segít, hogy ne száradjon ki, mint a natúr társa, ha épp nem koncentrálunk. Aztán itt, a panírnál jön képbe a híres sonkával, sajttal töltött változat is, III. kategóriás éttermek kedvenc ezerötös fõétele. Bár már rég voltam étteremben, nem ...