Karaj majonézes káposztával és zöldségpürével
sponsored links
Vasárnapi ebédhez, ünnepekre, vendégségbe, vagy csak úgy. Mert finom:-)
Hozzávalók a karajhoz: 4 szelet csontos karaj, 2 kanál mustár, 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 szelet zeller, 1 dl finom bor, só, bors; A káposztasalátához: 1 kisebb fej (kb. 60 dkg) fehérkáposzta, 5-6 kanál majonéz, 1 szál sárgarépa, 1 kisebb hagyma, só, cukor és ecet, ízlés szerint; A körethez 60 dkg burgonya, só.
Elkészítése:
Elõször elkészítjük a salátát. A káposztát vékonyra reszeljük, sóval kissé megszórjuk, összekavarjuk. A répát és a hagymát is lereszeljük és a káposztához adjuk. Az egészet jól elkavarjuk, cukorral, ecettel ízesítjük, majd simára kavarjuk a majonézzel. Amíg a hús elkészül, hûtõben érleljük.
A karajt sóval bedörzsöljük, majd zsiradékon mindkét oldaláról elõsütjük. Kivesszük, a megmaradó ...