Karaj cukkinis bundában sütve
sponsored links
Ha már a fülünkön is a cukkini folyik, akkor minden ételbe csurran egy kevéske. Nem volt ez másképp ezzel a bundás karajjal sem. Mondanom sem kell, hogy nem rontotta el. A husi tökéletesen puha, szaftos volt a cukkinis kéreg alatt. A gyerekek kedvéért sült krumpli volt hozzá a köret, de kipróbáltuk úgy is, hogy a tetejére fokhagymás tejfölt kentünk és megszórtuk reszelt sajttal. Hm, fincsi volt :-)
Hozzávalók 9 szelet husihoz:
*9 db karajszelet
*1 kk só
Bundához:
*1 kisebb cukkini (feldolgozás elõtt mérve 35 dkg)
*1 kk só a cukkinire
*2 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 csipet bors
*1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagyobb gerezd fokhagyma)
*3 púpos ek liszt
*1 dl tej
Forgatáshoz:
*3 csapott ek liszt
Sütéshez:
*Olaj bõven
Legelõször a megtisztított cukkinit sajtreszelõn lereszeljük, ha zsenge, a héját nem szükséges eltávolítani. Meghintjük sóval és hagyjuk állni.
A husikat kicsit kiklopfoljuk és besózzuk.
A forgatáshoz egy tálkába szórunk 3 evõkanál lisztet. A sütéshez az olajat felforrósítjuk.
Ha a cukkini levet eresztett, jól kicsavarjuk, és egy tálkába rakjuk.
Beleütünk két tojást, hozzáadunk egy csipet sót, egy csipet borsot, egy teáskanál fokhagymakrémet (esetleg belezúzzuk a fokhagymákat) és jól összekeverjük.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, közben keverjük és legvégül a tejjel hígítjuk.
A husikat elõször megforgatjuk a lisztben, majd a cukkinis masszában, kicsit lecsöpögtetjük és a forró olajban közepestõl kisebb lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.
Az olajból kiemelt szeletek bundája keménynek tûnhet, erre jó megoldás, ha konyhai papírtörlõvel bélelt fedeles jénaiba rakjuk, míg ki nem sül az összes. Ott jól átgõzölõdnek , a karaj is puhul még, sõt kellõképpen meleg is marad a sütés végére.