Kar?csonyi s?tik 2022.
sponsored links
Egy ideje m?r ?n is a Csincsilla ?ltal kik?s?rletezett ?j linzert?szt?val csin?lom a kar?csonyi linzereket, nekem is nagyon bev?lt, nincs vel?k semmi sz?v?s, nagyon k?nnyen ny?tjhat? ?s szaggathat?, ?s t?nyleg b?rmennyiszer lehet ?jragy?rni ?s al?lisztezni, a kis?lt s?ti ugyanolyan finom. K?sz?tettem kicsi linzereket, nagyobb islereket ?s vir?g form?j?akat is. Ezek itt fenn a kis falatnyi m?ret?ek, lent pedig a nagyobbak, amiket islernek nevezek.
- 22 dkg puha vaj
- 7 dkg cukor (nem tudom, itt porcukor k?ne? ?n nem azt haszn?ltam)
- 1 toj?s
- 1 csipet s?
- 1 k?v?skan?l van?liakivonat (ezt kihagytam)
- 35 dkg liszt
Az elk?sz?t?s a marcip?nos islern?l olvashat?. Persze dupl?ztam az adagot, mert aj?nd?kba is adtam bel?l?k, olyan sz?pek lettek.
Csin?ltam megszokott vir?gform?j?t is, ami nincs becsokizva ?s l?tszik a baracklekv?r gy?ny?r? sz?ne. Amik be voltak porcukrozva, azok mentek aj?nd?knak, fogalmam sincs, hogy ezeket mi?rt nem sz?rtam meg, t?k j?l ?ll neki a procukor.
Ide?rom az?rt a r?gi recept?nket, ezt is Csincsill?t?l tanultam, nan?. Hozz?val?k:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 toj?s s?rg?ja
- n?h?ny kan?l hideg v?z
- 55 dkg liszt
- 30 dkg margarin (n?lam vaj)
- 2 db toj?s s?rg?ja
- 10 dkg porcukor (vagy dar?lt barna cukor, most porcukrot haszn?ltam)
- 10 dkg m?z
- ? ev?kan?l ?r?lt fah?j
- ? ev?kan?l ?r?lt szegf?szeg
- ? kiskan?l szerecsendi?
- ? kiskan?l ?r?lt gy?mb?r
- 1 kiskan?l s?t?por
- 4 dkg kaka?