Kar?csonyi puncstorta
sponsored links
Folyamatosan hozom a recepteket a Mary receptjei blogomb?l mivel meg fog sz?nni.
Els? amit hozok az egy egyszer? puncs torta:
Alap recept Tur?s Emil ?s Tr?f?s S?ndor : Mai n? szak?csk?nyv?b?l van. R?gi 60-as ?vekb?l sz?rmaz? szak?csk?nyv nagyon j? receptekkel! :) Le?rom ?k, hogy k?sz?tett?k ?s azt is ahogy ?n.
"Hozz?val?k:
10 db. toj?s
45 dkg. porcukor
25 dkg. liszt
10 dkg. gy?m?lcs?z
5 dkg. csokol?d?
1 dl. rum
van?li?s cukor, f?l citrom
N?gy eg?sz toj?st ?s hat s?rg?j?t 15 dkg porcukorral habosra kever?nk. A megmaradt toj?s feh?rj?b?l kem?ny habot ver?nk, 10 dkg porcukrot, reszelt citrom h?jat, van?li?s cukrot tesz?nk bele, majd hozz? adjuk a kikevert toj?s s?rg?khoz a lisztel egy?tt. J?l kikeverj?k. A t?szta fel?t pap?rral kib?lelt torta karik?ban s?tj?k meg k?z?p meleg s?t?ben. Ha kih?lt lapj?val kett? v?gjuk. A t?szta m?sik fel?t kivajazott liszttel meghintett s?t?lemezen s?tj?k ki.
Ez a t?szta lesz a puncs torta t?ltel?ke, kis darabokba ?ssze v?gjuk, rummal, 20 dkg cukorb?l f?z?tt sziruppal meglocsoljuk hozz? kever?nk f?l citrom lev?t ?s a csokol?d?darabk?kat is. A kett? v?gott torta als? lapj?t gy?m?lcs?zzel ?s az el?bbi szirupos t?ltel?kkel kenj?k be, majd felkenj?k r? az alaposan ?sszekevert t?ltel?ket. Ezut?n a torta karik?ba vissza tessz?k a tort?t ?s a t?ltel?kre r?helyezz?k a fels? lapot, amelyet el?z?leg szint?n beken?nk gy?m?lcs?zzel.
Feh?r pap?rt tesz?nk r? ?s nehez?ket, amellyel legal?bb f?l ?r?ig pr?selj?k, majd a torta tetej?t cukorm?zzal vonjuk be, ?s nyitott s?t?ajt?n n?h?ny percig sz?r?tjuk." Ebben a form?ban is kifogom k?s?bbiekben pr?b?lni.
Saj?t verzi?:
Marad?k pisk?ta darabok felkock?zva.
5 db toj?s
10 dkg. cukor
10 dkg. liszt
Toj?sokat megmosom sz?razra t?rl?m kett? v?lasztom ?ket. s?rg?j?t fele cukorral felverem. Feh?rj?t marad?k cukorral felverem tejf?l s?r?s?g?re.
A feh?rj?t ?s a s?rg?j?t laz?n ?sszekeverem szilikon lap?ttal. Ezut?n a lisztet keverem bele. 22 cm-re ?llitott torta karik?ba t?lt?m. 180 fokon s?t?m k?szre.
Recept inn?t.
Pisk?t?t kett? v?gtam amikor kih?l als? lapot megkentem s?rga barack lekv?rral:
Marad?k pisk?t?b?l is k?sz?thet? ha nem akkor a fenti receptb?l s?t?nk 5 toj?sos pisk?ta lapot.
Erre j?tt a pisk?ta marad?k amit 20 dkg cukorb?l k?sz?lt sziruppal, citrom l?vel ?s rumarom?val kevertem ?ssze:
Nehez?ket tettem r? ?s hagytam ?llni k?t ?r?t. Ezut?n lekentem vajkr?mmel erre egy ?ra m?lva fondant ker?lt:
Dekor?ci? szint?n fondant m?zes kisz?r?val kisz?rva ez?st ?tel fest?kkel lefestve.
D?sz?t?sbe gyerekeket is belehet vonni ?lvezni fogj?k!:)
Els? amit hozok az egy egyszer? puncs torta:
Alap recept Tur?s Emil ?s Tr?f?s S?ndor : Mai n? szak?csk?nyv?b?l van. R?gi 60-as ?vekb?l sz?rmaz? szak?csk?nyv nagyon j? receptekkel! :) Le?rom ?k, hogy k?sz?tett?k ?s azt is ahogy ?n.
"Hozz?val?k:
10 db. toj?s
45 dkg. porcukor
25 dkg. liszt
10 dkg. gy?m?lcs?z
5 dkg. csokol?d?
1 dl. rum
van?li?s cukor, f?l citrom
N?gy eg?sz toj?st ?s hat s?rg?j?t 15 dkg porcukorral habosra kever?nk. A megmaradt toj?s feh?rj?b?l kem?ny habot ver?nk, 10 dkg porcukrot, reszelt citrom h?jat, van?li?s cukrot tesz?nk bele, majd hozz? adjuk a kikevert toj?s s?rg?khoz a lisztel egy?tt. J?l kikeverj?k. A t?szta fel?t pap?rral kib?lelt torta karik?ban s?tj?k meg k?z?p meleg s?t?ben. Ha kih?lt lapj?val kett? v?gjuk. A t?szta m?sik fel?t kivajazott liszttel meghintett s?t?lemezen s?tj?k ki.
Ez a t?szta lesz a puncs torta t?ltel?ke, kis darabokba ?ssze v?gjuk, rummal, 20 dkg cukorb?l f?z?tt sziruppal meglocsoljuk hozz? kever?nk f?l citrom lev?t ?s a csokol?d?darabk?kat is. A kett? v?gott torta als? lapj?t gy?m?lcs?zzel ?s az el?bbi szirupos t?ltel?kkel kenj?k be, majd felkenj?k r? az alaposan ?sszekevert t?ltel?ket. Ezut?n a torta karik?ba vissza tessz?k a tort?t ?s a t?ltel?kre r?helyezz?k a fels? lapot, amelyet el?z?leg szint?n beken?nk gy?m?lcs?zzel.
Feh?r pap?rt tesz?nk r? ?s nehez?ket, amellyel legal?bb f?l ?r?ig pr?selj?k, majd a torta tetej?t cukorm?zzal vonjuk be, ?s nyitott s?t?ajt?n n?h?ny percig sz?r?tjuk." Ebben a form?ban is kifogom k?s?bbiekben pr?b?lni.
Saj?t verzi?:
Marad?k pisk?ta darabok felkock?zva.
5 db toj?s
10 dkg. cukor
10 dkg. liszt
Toj?sokat megmosom sz?razra t?rl?m kett? v?lasztom ?ket. s?rg?j?t fele cukorral felverem. Feh?rj?t marad?k cukorral felverem tejf?l s?r?s?g?re.
A feh?rj?t ?s a s?rg?j?t laz?n ?sszekeverem szilikon lap?ttal. Ezut?n a lisztet keverem bele. 22 cm-re ?llitott torta karik?ba t?lt?m. 180 fokon s?t?m k?szre.
Recept inn?t.
Pisk?t?t kett? v?gtam amikor kih?l als? lapot megkentem s?rga barack lekv?rral:
Erre j?tt a pisk?ta marad?k amit 20 dkg cukorb?l k?sz?lt sziruppal, citrom l?vel ?s rumarom?val kevertem ?ssze:
Nehez?ket tettem r? ?s hagytam ?llni k?t ?r?t. Ezut?n lekentem vajkr?mmel erre egy ?ra m?lva fondant ker?lt:
Dekor?ci? szint?n fondant m?zes kisz?r?val kisz?rva ez?st ?tel fest?kkel lefestve.
D?sz?t?sbe gyerekeket is belehet vonni ?lvezni fogj?k!:)