Kar?csonyi citromos linzer
sponsored links
????????????????????????????????????????
Hozz?val?k kb. 25 db-hoz:
a t?ltel?khez:
6 0 g v a j
9 0 g a r a n y b a r n a n ? d c u k o r
1 t o j ? s
1 b i o c i t r o m
1 / 2 k ? v ? s k a n ? l ? r ? l t k u r k u m a
a t?szt?hoz:
1 2 0 g v a j
1 2 0 g a r a n y b a r n a n ? d c u k o r
1 t e ? s k a n ? l v a n ? l i ? s c u k o r
3 t o j ? s s ? r g ? j a
1 c s i p e t s ?
2 0 0 g l i s z t
1 0 0 g m a n d u l a l i s z t
a tetej?re:
p o r c u k o r
????????????????????????????????????????
Vastag alj? l?basba daraboljuk a vajat. Hozz?adjuk a n?dcukrot, a toj?st, a citrom finomra reszelt h?j?t, kifacsart lev?t ?s a kurkum?t. Kis l?ngon, k?zi habver?vel ?lland?an kevergetve addig meleg?tj?k, am?g be nem s?r?s?dik. Nem kell felforralni ?s f?zni, csak forr?ra meleg?teni! A t?zr?l leh?zva hideg v?zf?rd?n kih?tj?k, j?l z?r?d? ?vegben h?t?be tessz?k.
A vajat, a n?dcukrot, a van?li?s cukrot ?s a toj?ss?rg?j?t k?zi mixerrel habosra, kr?mesre keverj?k. Hozz?adjuk a s?t, az ?tszit?lt lisztet, a mandulalisztet, ?s k?zzel egynem? t?szt?v? gy?rjuk. Folpakba csomagolva 1 ?r?ra h?t?be rakjuk. A pihentet?st k?vet?en lisztezett fel?leten kb. 4 mm v?konyra ny?tjuk, kb. 5 cm-es linzereket szaggatunk bel?le, a fel?nek a k?zep?t is kisz?rjuk kar?csonyi form?val. (A lyukas linzereket ?rdemes ?gy k?sz?teni, hogy amikor kisz?rtuk a kerek form?t, a form?z?t nem emelj?k le a t?szt?r?l, ?s ?gy mint?zzuk a k?zep?t, mert ?gy a kis kar?csonyi form?z? lenyom?s?val a t?szta a linzerforma miatt nem tud elny?lni, tov?bb ter?lni, hanem megtartja sz?p kerek alakj?t.) A kekszeket s?t?pap?rral b?lelt tepsire rendezz?k, ?s el?meleg?tett, 175 fokos s?t?ben kb. 15 perc alatt k?szre s?tj?k. T?lc?ra szedve hagyjuk kih?lni.
A mint?zott kekszeket porcukorral hintj?k, v?g?l 1?1 tele ?s lyukas linzert a citromkr?mmel ?sszeragasztunk. N?h?ny ?r?t pihentetj?k, hogy a t?szta kiss? megpuhuljon. J?l z?r?d? dobozban t?roljuk.