Kapustnica (egyperces gasztronovella)

2012-01-09

sponsored links



- Mikor a nagy edzõtábor konyháját vezettem - mesélte Ödön úr, a hajdani fõszakács - nem volt könnyû a százféle igénynek megfelelni. A fõzés olyan dolog, amihez mindenki ért.
Beleszólt az étrendbe a kirendelt orvosi stáb, a táplálkozási tudományok szakértõi, a sportszövetségek tótumfaktumai, a szakedzõk és persze a csapatok kísérõi is.
A sportolókkal volt a legkönnyebb dolgom! Jó étvágyú fiatalok voltak és hálásan fogyasztották a feltálalt ételt. Csak az okozott némi fejtörést, ha az ízeken, a kalóriákon kívül a nemzeti büszkeséggel is kalkulálnom kellett.Mindenki a maga nemzeti ételét fogyasztotta a legszívesebben.
Egyszer német, francia, lengyel és szerb nehézatlétákat kellett vendégül látni verseny után. Sok fejtörés után saját káposzta-receptemet készítettem el, amiben a káposztán kívül bõven volt hús, kolbász, sõt aszalt szilva is.
- Cochroute! - kiáltottak fel örömmel a franciák, mikor ...

Folytats a blogon ... trendoblog.blogspot.com/2012/01/rakot...

sponsored links

Keres?s