Kapucíner torta
sponsored links
Isteni finom kávés, tejszínes torta.
Kapucíner torta
Hozzávalók / 8 adag:
A tésztához:
6 db tojás
6 ek porcukor
1 dl napraforgó olaj
6 evõkanál finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütõpor
A krémhez:
1.5 l tej
6 csomag tejszínízû pudingpor
40 dkg margarin
10 ek porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl feketekávé (erõs)
1 teáskanál rumaroma
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
10 db roletti (kakaós rudak)
Elkészítés:
- A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom az olajat, majd felváltva, óvatosan belekeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét és a sütõporral, kakaóval elkevert lisztet.
- Elõmelegített 190 °C - os sütõben, sütõpapírral bélelt tortaformában kb. 40 percig sütöm. (Tûpróba!) Rácson hûlni hagyom.
- A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukorral felfõzöm, majd hûlni hagyom.
- A puha margarint a pudinghoz adom. Habverõvel krémesre keverem.
- A krémet elfelezem, az egyikbe a kakaópor és a rumaroma kerül ízesítésre, a másikba a kávé. Itt érdemes megkóstolni a krémeket és ízlésünk szerint édesíteni! Én csak a kávés felébe tettem 1 evõkanál porcukrot.
- A csatos tortaforma aljára teszem a kakaós piskótát.
- A tésztára kenjük a kakaós krémet, arra pedig a kávés krémet simítjuk.
- Én este készítettem el a tortát, éjszakára hûtõbe tettem.
- Másnap az étcsokit és a tejszínt alacsony hõfokon összeforralom és a torta tetejére simítottam.
- Miután megdermedt a csokimáz, ostyarúdakkal díszítettem.