Kapucíner torta

2017-07-10

sponsored links


Isteni finom kávés, tejszínes torta.

Kapucíner torta

Hozzávalók / 8 adag:
A tésztához:
6 db tojás
6 ek porcukor
1 dl napraforgó olaj
6 evõkanál finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütõpor

A krémhez:
1.5 l tej
6 csomag tejszínízû pudingpor
40 dkg margarin
10 ek porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl feketekávé (erõs)
1 teáskanál rumaroma

A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
10 db roletti (kakaós rudak)

Elkészítés:
  1. A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom az olajat, majd felváltva, óvatosan belekeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét és a sütõporral, kakaóval elkevert lisztet.
  2. Elõmelegített 190 °C - os sütõben, sütõpapírral bélelt tortaformában kb. 40 percig sütöm. (Tûpróba!) Rácson hûlni hagyom.
  3. A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukorral felfõzöm, majd hûlni hagyom.
  4. A puha margarint a pudinghoz adom. Habverõvel krémesre keverem.
  5. A krémet elfelezem, az egyikbe a kakaópor és a rumaroma kerül ízesítésre, a másikba a kávé. Itt érdemes megkóstolni a krémeket és ízlésünk szerint édesíteni!  Én csak a kávés felébe tettem 1 evõkanál porcukrot.
  6. A csatos tortaforma aljára teszem a kakaós piskótát.
  7. A tésztára kenjük a kakaós krémet, arra pedig a kávés krémet simítjuk.
  8. Én este készítettem el a tortát, éjszakára hûtõbe tettem.
  9. Másnap az étcsokit és a tejszínt alacsony hõfokon összeforralom és a torta tetejére simítottam.
  10. Miután megdermedt a csokimáz, ostyarúdakkal díszítettem.


Folytats a blogon ... szederliget.blogspot.com/2017/07/kapu...

sponsored links

Keres?s