Kapucíner kehely
sponsored links
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 dl habtejszín
- 1-2 teáskanál porcukor
- 1 kávéskanál azonnal oldódó kávépor
- 2 adag frissen fõtt kávé
- 2 kupica konyak
a tálaláshoz:
- csokoládéreszelék
- fehér színû, kávébab alakú formacukor
- A tejszínt kemény habbá vertem, a végefelé hozzáadtam a porcukrot és a kávéport.
- Csillagcsöves habzsákba töltöttem.
- Magas poharakba adagoltam a hab felét, kanál hátán óvatosan belecsorgattam a kávét és a konyakot.
- A maradék habot a tetejükre halmoztam, meghintettem csokoládéreszelékkel.
- Formacukorral azonnal tálaltam.
A kávébab (és persze sok más) alakú formacukrot a Candyfour forgalmazza. A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin májusi számában is.