Kapucsinó tekercs
sponsored links
Ezzel a süteménnyel vigyázni kell, mert annyira brutál-finom, hogy nem lehet betelni vele. Úgyhogy aki diétázik, az inkább el se olvassa :))
Hozzávalók a piskótához:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 5 dkg õrölt mogyoró
- 5 tojásfehárje
- 4 tojássárgája
- 1 teáskanál vanília aroma
- 0,5 teáskanál sütõpor
- 1 teáskanál kakaópor
- csipetnyi só
- 6 dl habtejszín
- 5 dkg cukor
- 5 dkg mogyorókrém
- 3 dkg instant kapucsinópor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 tasak habfixáló
A karamellszószhoz:
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl tejszín
- 8 dkg vaj
Elkészítése:
- A piskótához egy tálban összekavarjuk a lisztet, sütõport, sót, kakaót, meg a mogyorót. Belekavarjuk a cukorral kihabosított tojássárgáját, vaníliát, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát egy nagy, sütõpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 10-15 perc alatt, 180 fokos sütõben megsütjük.
- Közben készítjük a krémet: a habtejszínt a fixálóval, meg a kapucsinóporral kemény habbá verjük, és hûtõszekrénybe helyezzük.
- A karamellszószhoz egy széles edényben a cukrot felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, összekavarjuk, végül pedig felöntjük tejszíynnel, és kavargatva 1-2 percig forraljuk. Hagyjuk langyosra hûlni.
- A piskótát még melegen lisztezett konyharuhára borítjuk, felcsavarjuk, és megvárjuk, amíg kihûl.
- Ezután kicsavarjuk, megkenjük vékonyan karamellszósszal, majd a krém felével. A mogyorókrémet márványosan belehúzogatjuk, feltekerjük, kívül pedig bekenjük a maradék krémmel.
- Karamellszósszal megcsurgatjuk, és csokoládéforgáccsal megszórjuk.