Kapucsinó tekercs

2017-08-28

sponsored links





Ezzel a süteménnyel vigyázni kell, mert annyira brutál-finom, hogy nem lehet betelni vele. Úgyhogy aki diétázik, az inkább el se olvassa :))


Hozzávalók a piskótához: 

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg õrölt mogyoró
  • 5 tojásfehárje
  • 4 tojássárgája
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 teáskanál sütõpor
  • 1 teáskanál kakaópor
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 

  • 6 dl habtejszín
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg mogyorókrém
  • 3 dkg instant kapucsinópor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 tasak habfixáló

A karamellszószhoz: 

  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 8 dkg vaj


Elkészítése: 

  • A piskótához egy tálban összekavarjuk a lisztet, sütõport, sót, kakaót, meg a mogyorót. Belekavarjuk a cukorral kihabosított tojássárgáját, vaníliát, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát egy nagy, sütõpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 10-15 perc alatt, 180 fokos sütõben megsütjük. 
  • Közben készítjük a krémet: a habtejszínt a fixálóval, meg a kapucsinóporral kemény habbá verjük, és hûtõszekrénybe helyezzük. 
  • A karamellszószhoz egy széles edényben a cukrot felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, összekavarjuk, végül pedig felöntjük tejszíynnel, és kavargatva 1-2 percig forraljuk. Hagyjuk langyosra hûlni. 
  • A piskótát még melegen lisztezett konyharuhára borítjuk, felcsavarjuk, és megvárjuk, amíg kihûl. 
  • Ezután kicsavarjuk, megkenjük vékonyan karamellszósszal, majd a krém felével. A mogyorókrémet márványosan belehúzogatjuk, feltekerjük, kívül pedig bekenjük a maradék krémmel. 
  • Karamellszósszal megcsurgatjuk, és csokoládéforgáccsal megszórjuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/08/kapucs...

sponsored links

Keres?s