Kaprós-túrós lepény

2014-07-18

sponsored links

Nyári reggelen

A korai órán jólesõen borzongat a hûs szellõ,míg elkortyolom a teraszon a kávém.Szeretem ezt a korai csendet,az ébredezõ természetet.Ezért kelek szívesen nyáron jóval korábban.Meg azért,hogy megsüssek,fõzzek még a nagy meleg elõtt,s átszelõzhessen a lakás.Hogy aztán ebéd után kellemes legyen bennt a hõmérséklet egy kis pihenéshez.

Kaprós-túrós lepény

Nagyon szeretjük.Édesen.Egyszer megkínált egy kolléganõm,örömmel haraptam bele,aztán megállt a falat.Sós volt.Akkor tudtam meg,hogy sokan a sós változatot ismerik és szeretik.Nekem addig magától értetõdõ volt,hogy a kapros-túrós lepény csakis édes lehet.Végülis most is az,legalábbis nálunk.S,hogy ne csak nyáron készülhessen,ilyentájt lefagyasztok néhány adag apróra vágott kaprot ezen sütemény kedvéért.


 

Hozzávalók:

tészta:
     25 dkg liszt
     12 dkg vaj
     1 tojássárgája
     5 dkg cukor
     kávéskanálnyi sütõpor
     csipet só
     1 evõkanál tejföl

túrós krém:
     40 dkg túró
     2 tojássárgája
     2 dl tejföl
     3 ek.cukor
     2 ek.búzadara
     a három tojásfehérje  kevés porcukorral felvert habja
     kapor ízlés szerint

A vajat elmorzsolom a liszttel majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrom.
A töltelék hozzávalóit összekeverem.Nagyméretû zsírozott,lisztezett tepsibe nyújtom a tésztát,majd egyenletesen rásimítom a tölteléket.180°c-ra elõmelegített sütõben kb.40 perc alatt megsütöm.Kissé hûlni hagyom,majd felkockázom.

Akár sósan,akár édesen,egy sûrû zöldségleves után nagyon finom ebédtészta.
   

Folytats a blogon ... alegjobbotthon.blogspot.com/2014/07/k...

sponsored links

Keres?s