Kaprós-túrós lepény
sponsored links
Nyári reggelen
A korai órán jólesõen borzongat a hûs szellõ,míg elkortyolom a teraszon a kávém.Szeretem ezt a korai csendet,az ébredezõ természetet.Ezért kelek szívesen nyáron jóval korábban.Meg azért,hogy megsüssek,fõzzek még a nagy meleg elõtt,s átszelõzhessen a lakás.Hogy aztán ebéd után kellemes legyen bennt a hõmérséklet egy kis pihenéshez.
Kaprós-túrós lepény
Nagyon szeretjük.Édesen.Egyszer megkínált egy kolléganõm,örömmel haraptam bele,aztán megállt a falat.Sós volt.Akkor tudtam meg,hogy sokan a sós változatot ismerik és szeretik.Nekem addig magától értetõdõ volt,hogy a kapros-túrós lepény csakis édes lehet.Végülis most is az,legalábbis nálunk.S,hogy ne csak nyáron készülhessen,ilyentájt lefagyasztok néhány adag apróra vágott kaprot ezen sütemény kedvéért.
Hozzávalók:
tészta:
25 dkg liszt
12 dkg vaj
1 tojássárgája
5 dkg cukor
kávéskanálnyi sütõpor
csipet só
1 evõkanál tejföl
túrós krém:
40 dkg túró
2 tojássárgája
2 dl tejföl
3 ek.cukor
2 ek.búzadara
a három tojásfehérje kevés porcukorral felvert habja
kapor ízlés szerint
A vajat elmorzsolom a liszttel majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrom.
A töltelék hozzávalóit összekeverem.Nagyméretû zsírozott,lisztezett tepsibe nyújtom a tésztát,majd egyenletesen rásimítom a tölteléket.180°c-ra elõmelegített sütõben kb.40 perc alatt megsütöm.Kissé hûlni hagyom,majd felkockázom.
Akár sósan,akár édesen,egy sûrû zöldségleves után nagyon finom ebédtészta.
A korai órán jólesõen borzongat a hûs szellõ,míg elkortyolom a teraszon a kávém.Szeretem ezt a korai csendet,az ébredezõ természetet.Ezért kelek szívesen nyáron jóval korábban.Meg azért,hogy megsüssek,fõzzek még a nagy meleg elõtt,s átszelõzhessen a lakás.Hogy aztán ebéd után kellemes legyen bennt a hõmérséklet egy kis pihenéshez.
Kaprós-túrós lepény
Nagyon szeretjük.Édesen.Egyszer megkínált egy kolléganõm,örömmel haraptam bele,aztán megállt a falat.Sós volt.Akkor tudtam meg,hogy sokan a sós változatot ismerik és szeretik.Nekem addig magától értetõdõ volt,hogy a kapros-túrós lepény csakis édes lehet.Végülis most is az,legalábbis nálunk.S,hogy ne csak nyáron készülhessen,ilyentájt lefagyasztok néhány adag apróra vágott kaprot ezen sütemény kedvéért.
Hozzávalók:
tészta:
25 dkg liszt
12 dkg vaj
1 tojássárgája
5 dkg cukor
kávéskanálnyi sütõpor
csipet só
1 evõkanál tejföl
túrós krém:
40 dkg túró
2 tojássárgája
2 dl tejföl
3 ek.cukor
2 ek.búzadara
a három tojásfehérje kevés porcukorral felvert habja
kapor ízlés szerint
A vajat elmorzsolom a liszttel majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrom.
A töltelék hozzávalóit összekeverem.Nagyméretû zsírozott,lisztezett tepsibe nyújtom a tésztát,majd egyenletesen rásimítom a tölteléket.180°c-ra elõmelegített sütõben kb.40 perc alatt megsütöm.Kissé hûlni hagyom,majd felkockázom.
Akár sósan,akár édesen,egy sûrû zöldségleves után nagyon finom ebédtészta.