Kapros újkrumplileves

2014-05-29

sponsored links

Használjátok ki az idõt, amíg még új a krumpli:) Én nagyon szeretem minden formában, így levesnek is.


Hozzávalók (4 személy részére): 35 dkg újkrumpli, 20 dkg csirkesonka (gépsonka), 2 zöldhagyma, kevés olaj, 1 nagy csokor friss kapor, 1, 5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál ecet,só.
Elkészítése: A krumplit megmossuk, a héját lekaparjuk, majd újra megmossuk, kockákra vágjuk. A sonkát kis kockákra vágjuk. A zöldhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sonkát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit, kissé átforgatjuk, sózzuk, felöntjük 2 liter vízzel, puhára pároljuk. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, hõkiegyenlítéssel a leveshez öntjük. A kaport finomra aprítjuk, és a levesbe szórjuk. A lángról levéve 1 - 2 evõkanál ecettel savanyítjuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/05...

sponsored links

Keres?s